Praktische Pedagogische Thuisbegeleiding

Ouders van een kind met ontwikkel- en/of gedragsproblematiek kunnen, door de ‘boven gebruikelijke druklast’, soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Het opvoeden van deze kinderen vraagt veel extra's. In gesprekken met deze ouders blijkt regelmatig dat zij nooit tijd hebben voor zichzelf, omdat zij de zorg voor hun kinderen niet gemakkelijk kunnen overlaten aan een oppas. Het is voor de ontwikkeling van de kinderen belangrijk dat ouders iets voor zichzelf doen, zodat ze de zorg aan de kinderen goed vorm kunnen geven.

Als uw kind veel extra aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld vanwege een autisme spectrum stoornis of ADHD, kan het van belang zijn dat u de zorg af en toe even uit handen kunt geven. Zodat u zelf tot rust kunt komen, nieuwe energie kunt opdoen, of wat extra aandacht kunt besteden aan de andere kinderen in het gezin. Met 'Praktische Pedagogische Thuishulp' heeft u een gespecialiseerde oppas in huis. We bezorgen niet alleen u een paar ontspannen uurtjes, maar ook uw kind. We gaan er bijvoorbeeld samen op uit, of maken het thuis gezellig met leuke activiteiten. Door af en toe zo’n adempauze in te lassen, kunt u de zorg voor uw kind beter aan.

De thuishulp kan worden ingezet om de dagelijkse bezigheden voor u en uw gezin te verlichten. U kunt bijvoorbeeld op woensdagmiddag een thuishulp laten komen die samen met uw kind gaat spelen, naar een sportclub gaat of helpt bij het maken van huiswerk. U kunt zich dan vooral eens met de andere kinderen bezighouden. De thuishulp kan in overleg ook op andere momenten bij de kinderen blijven, zodat u zelf eens de deur uit kan

Praktische thuisbegeleiders

De Praktisch Pedagogische Thuishulp wordt geboden door begeleiders met een afgerond SPW diploma of door studenten SPH, Pedagogiek, Orthopedagogiek die begeleidt worden door professionals van Passe-Partout Zorg. (Indien u begeleiding wilt van een professional is dit ook mogelijk, zie hiervoor individuele begeleiding)

Tijdens de werkzaamheden in het gezin wordt de praktische thuishulp begeleid door andere professionals van Passe-Partout Zorg. De thuishulp krijgt supervisie en mag deelnemen aan teambesprekingen over het gezin. Tijdens de werkzaamheden is er altijd een telefonische achterwacht bereikbaar die de thuishulp van advies kan dienen en kan ondersteunen. Zo wordt de kwaliteit van de zorg zorgvuldig bewaakt.