Groepsbegeleiding

Veel kinderen spelen buiten schooltijd en in vakanties met vriendjes of vriendinnetjes of gaan naar een (sport)club. Voor kinderen met leer-, gedrags- en ontwikkelproblemen is dit niet vanzelfsprekend. Ondanks alle inzet van een reguliere BSO kan deze niet altijd voldoende tegemoet komen aan de behoeften van deze kinderen. Passe-Partout Zorg voorziet in de behoefte van kinderen aan het “meedoen” met een club, spelen met andere kinderen; “iets voor zichzelf hebben”.

Ook jongeren van 12 t/m 18 jaar hebben buiten schooltijd behoefte aan opvang en begeleiding. Een plek waar met andere jongeren activiteiten kunnen ondernemen, begeleiding krijgen bij het plannen en organiseren en het maken van huiswerk of gewoon lekker kunnen “hangen” met leeftijdgenoten. Passe-Partout Zorg biedt ook voor deze jongeren de mogelijkheid voor buitenschoolse groepsbegeleiding.

De kinderen/jongeren hebben houvast en structuur in hun leven nodig en/of zijn gebaat bij extra begeleiding. Hierdoor kijken ze anders tegen vrije tijd aan. Hoe ga je daar mee om, hoe vul je die in? Vooral de tijd buiten school, met zeeën van vrije tijd, blijken vaak periodes van spanning in plaats van ontspanning te zijn.

Werkwijze

De groepjes worden ingedeeld naar aanleiding van de leeftijd, beperkingen, mogelijkheden en wensen van de kinderen/jongeren. We werken in een klein groepsverband. 1 begeleider werkt met 4 á 5 kinderen/jongeren zodat er voldoende tijd en ruimte is voor individuele aandacht.

De medewerkers van Passe-Partout zorgen voor een veilige en gestructureerde omgeving, een uitdagend programma, professionele begeleiding en een goed contact met de ouders, het kind en de school.

Tijdens de groepsbegeleiding geven wij uw kind de tijd om de indrukken van school te verwerken, eventueel begeleid huiswerk te maken en daarna op een prettige manier te ontspannen. Activiteiten vinden zowel binnen- als buitenhuis plaats. Het activiteitenprogramma wordt aangepast de desbetreffende groep en/of de individuele deelnemer. Er wordt voordurend afgewogen wat leuk en gezellig is en wat er nodig is om zoveel mogelijk structuur te bieden.

De buitenschoolse groepsbegeleiding is niet alleen leuk en gezellig maar ook leerzaam. Er wordt o.a. gewerkt aan het vergroten van de sociale vaardigheden, de zelfredzaamheid, het zelfbeeld, het verkleinen van angsten, het leren invullen van vrije tijd en het uitbreiden van interesses. Ieder kind krijgt daarnaast een persoonlijk begeleidingsplan dat opgesteld wordt door de persoonlijk begeleider (mentor) samen met de ouders/verzorgers en eventueel de school.

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE WERKWIJZE KLIK HIER

Wanneer?

De groepsbegeleiding vindt plaats om woensdagmiddag, zaterdag & tijdens schoolvakanties

Vervoer

Uw kind kan rechtstreeks door intern vervoer op school of thuis opgehaald en na afloop van de groepsbegeleiding naar huis gebracht worden. De kosten voor dit vervoer zijn te betalen vanuit de AWBZ (PGB).

Aanmelden?

Indien u interesse heeft in één van onze diensten kunt u zich aanmelden doormiddel van het invullen van ons aanmeldformulier. We nemen hierna binnen 72 uur contact met u op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek. Tijdens dit gesprek wordt uw zorgvraag verduidelijkt en bespreken we of Pass-Partout Zorg iets voor u en uw gezin kan betekenen.

Ook kunt u zich aanmelden door telefonisch contact op te nemen met Passe-Partout Zorg: 0642636978 of een mail te sturen naar info@passepartoutzorg.nl